MENU ŚWIĄTECZNE
Barszcz z kołdunami
Śledź pod pierzynką
Pierś z kaczki w sosie żurawinowym z kopytkami i buraczkami
MENU SZPARAGOWE
U Szwejka uwielbiamy świętować każdą porę roku i cieszyć się sezonowymi smakami.
Dlatego z wielką radością prezentujemy nasze nowe sezonowe dania:
- Białe szparagi z jajkiem poche, sosem holenderskim i szynką szwarcwaldzką
- Krem z białych szparagów z grzankami oraz oliwą truflową
Szparagi to bogactwo składników odżywczych.
Wierzcie nam, warto jeść je teraz jak najczęściej!
Zapraszamy serdecznie!
MENU WIOSENNE
Wiosenna zupa z młodych warzyw
Sałatka z młodej botwiny i szpinaku z piersią z kaczki
Filet z kurczaka z kością z duszoną młodą marchewską i młodymi ziemniakami
Menu sezonowe, ograniczone czasowo.
MENU DYNIOWE
Krem z dyni
Pierś z kurczaka z musem dyniowym, spaghetti z marchewki z imbirem i świeżym tymiankiem
Sernik z pieczoną dynią i sosem karmelowym
Menu sezonowe, ograniczone czasowo.
MENU ŚWIĄTECZNE NA WYNOS!
Barszcz czerwony - porcja 250 ml - 7,-
Zupa grzybowa z łazankami - porcja 250 ml - 15,-
Śledź w oleju z sałatką ziemniaczaną - 100 g - 19,-
Sałatka śledziowa - 100 g - 17,-
Tradycyjna sałatka jarzynowa - 100 g - 11,-
Pierogi z serem i ziemniakami - 250 g (6 szt.) - 14,-
Pierogi z kapustą i grzybami - 250 g (6 szt.) - 14,-
Pierogi z mięsem - 250 g (6 szt.) - 14,-
Kołduny wigilijne - 100 g (12 szt.) - 7,-
Kołduny z mięsem - 100 g (12 szt.) - 9,-
Pieczony pasztet - 100 g - 8,-
Pieczony boczek - 100 g - 15,-
Pieczona karkówka - 100 g - 15,-
Pieczeń rzymska z galaretką - 100 g - 9,-
Biała ryba na słodko - porcja 250 g - 42,-
Dorsz w galarecie - porcja 250 g - 42,-
Ryba po grecku - porcja 250 g - 39,-
Schab po warszawsku - porcja 250 g - 35,-
Bigos - porcja 250 g - 17,-
Kaczka z pieca z sosem żurawinowym - 1 szt. - 99,-
Kluski śląskie - 100 g - 4,-
Kopytka - 100 g - 4,-
Pasztecik z kapustą i grzybami - 1 szt. - 7,-
Sernik z musem z owoców leśnych - 1 kg - 79,-
Makowiec z lukrem i orzechami - 1 kg - 73,-
*Przy korzystaniu z oferty nie honorujemy KART RABATOWYCH
- Zamówienia należy złożyc minimum 2 dni przed planowanym odbiorem czyli do 21 grudnia 2023r.
- Zamówienia należy składać za pośrednictwem portalu DeliDelivery.pl lub osobiście u Managera restauracji.
- Płatność online poprzez portal DeliDelivery.pl lub gotówką/kartą w dniu składania zamówienia w restauracji.
- Dostawa i odbiór osobisty w restauracji w dniach 22 i 23 grudnia 2023r. (w godzinach: 12:00 - 22:00) oraz 24 grudnia 2023r. (w godzinach: 10:00 - 14:00).
- Na terenie miasta Warszawa zamówienia powyżej 300 zł dowozimy BEZPŁATNIE!